Home


despojo1999Fins ara, la primera al·lusió a l'acte del "Despojo" de Bocairent, apareixia en el reglament del 1900. Una nova troballa per part de Josep-Vicent Ferre Domínguez demostra l’existència d’aquest acte ja l’any 1881, anomenat en una crònica periodística de les festes de Bocairent, a un exemplar del periòdic “El Almogávar”.

Llegir més.

 

histo03La troballa accidental per part de l'alcalde Josep Vicent Ferre Domínguez, mentre preparava un treball d'investigació a l'Arxiu d'Ontinyent, d'uns papers que demostren l'origen de la nostra filà, han dut a una revisió substancial de la nostra història. Es tracta d'una acta fundacional signada per 20 bocairentins, per inscriure la comparsa de "Moros" en 1852.

Vos animem a que rellegiu la informació de la web, i si voleu ampliar-la, clique sobre l'article adjunt que va escriure el mateix Josep V. Ferre, a qui agraim tan interessant descobriment.

 

 

En l'última assemblea que vam celebrar el passat mes d'abril, el nostre president Pablo Pascual, va informar als presents sobre la conveniència de reformar les instal.lacions de la cuina del maset. Es va acordar crear una comissió, composada per socis de la filà que s'encarregara de dur la faena a terme (petició de pressupostos, projecte, seguiment de les obres,…)

I ara és el moment que esta comissió ha de ficar-se a treballar. I per això la Junta de la Filà vol oferir a quasevol qui ho desitge, integrar-se en la citada comissió. D'esta forma, el resultat final serà més plural i amb un ampli consens.

Els interessats en participar en la comissió, hauran de posar-se en contacte amb la Junta mitjançant el nostre Facebook, el nostre whatsapp o contactant directament amb qualsevol membre de la Junta.

 

El torneig de futbol infantil de les filaes que organitza l'Associació de Festes de Moros i Cristians de Sant Blai amb motiu del seu panellet es farà enguany el 18 i 19 de juny, al camp de futbol municipal. Dissabte es jugarà la fase prèvia i diumenge, les semifinals i finals. Podran participar en el torneig tots els xiquets nascuts entre l'1 de gener de 2005 i el 31 de desembre de 2011. Així que... pares i mares, animeu als vostres fills i filles a jugar!

Per a poder participar, haureu d'indicar el nom i cognoms i la data de naixement dels nanos mitjançant qualsevol dels mitjans de comunicació que té establits la Filà: whatsapp, contacte telefònic o verbal amb qualsevol membre de la Junta, o directament amb Pablo Francés, el nostre míster... el nostre Kurdo.
 Recordem també que el pare o la mare del xiquet que jugue, haurà de signar prèviament una autorització consentint la participació dels seus fills en el torneig. I com tots els anys, no s'oblideu que ixe dissabte 18 hi haurà dinar per als participants.

Vos animem a que acudiu al camp a animar al nostre equip, que tan a prop va estar l'any passat d'aconseguir guanyar el torneig. Amunt Moros Vells!!!

futbol-2015-2

 

cartellet-presentacio

El proper 3 d'octubre a les 8 de la vesprada, al maset de la filà es presentarà un document inèdit sobre la fundació de la comparsa de Moros Vells de Bocairent. La presentació corre a càrrec de Josep Vicent Ferre Domínguez, autor del treball d'investigació històrica, i alcalde de Bocairent.

L'acte está obert a totes persones a qui els resulte interessant, a més dels membres de la filà.

 
<< Inici < Previ 1 2 3 4 5 6 Següent > Final >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL