Home NOTICIES
Els Moros Vells a la Fira de Turisme Interioritza't
Dijous, 29 de Maig de 2014 14:41

fira-interioritzat-morosvells-bocairent

Una representación de la nostra filà va participar el passat 16 de maig en la Fira de Turisme d'interior "Interioritza't", organitzada per la Diputació de València. Una esquadra d'homes i una altra de dones amb els seus respectius caps, van desfilar a ritme de marxa mora per l'interior de la plaça de bous de València, com a representació de la festa morocristiana, un destacat atractiu turístic de la comarca de la Vall d'Albaida, i en especial de Bocairent. 

En la fira van prendre part 28 municipis i vuit mancomunitat de la demarcació de València, amb la intenció "d'estimular la demanda turística, dinamitzar les comarques de cara a l'estiu i la tardor i posar en valor els recursos turístics i culturals dels seus municipis". 

Un autobús, gestionat pels organitzadors de la fira, va traslladar els nostres companys a la desfilada. Malgrat que el trage no és el més adient per a les temperatures del mes de maig, els Moros Vells van desfilar com si el dia de l'Entrada es tractara, i van ser fortament aplaudits. Enhorabona a tots i totes les participants!!!

Podeu veure aquest vídeo de la Dipu, amb imatges de la desfilada.

 
Celebració de la processó de Divendres Sant
Dimarts, 22 de Abril de 2014 10:21

processo2014Com és costum, aquest Divendres Sant, els membres de la Filà de Moros Vells han portat un dels nou passos que formen part de la tradicional processó. Com cada any, els encarregats de treure la imatge de l'Ecce Homo han estat els membres de l'esquadra oficial de blancs d'aquestes passades festes. A més de l'alferes i el capità, que va estar representat per la seua germana, van participar membres de la nova junta de la filà i alguns festers, encara que el nombre va ser escàs, ja que el bon oratge va fer que molts canviaren el ciri per la muntanya o la platja. Després va haver un sopar de germanor al maset per a tots els participants.

Per conéixer més detalls sobre la imatge dels Moros Vells en la processó de Divendres Sant podeu llegir aquest article que la filà que va preparar per al programa de festes de 2003.

 
<< Inici < Previ 1 2 3 4 5 6 Següent > Final >>